HIMSS Türkiye 2015 EMRAM Eğitim Konferansı ve Fuarı

Güncelleme Tarihi: 30/05/2016

Sağlık Bilişimi Sektörü HIMSS Türkiye 2015 EMRAM Eğitim Konferansı ve Fuarında Bir Araya Geldi

Sağlık Bakanlığı ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle düzenlenen HIMSS Türkiye 2015 EMRAM Eğitim Konferansı ve Fuarı Antalya’da 20-21 Mart tarihlerinde yapıldı. Sağlık bilişimi alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe yerli ve yabancı bilişim firmaları ile hastaneler yoğun ilgi gösterdi.  Konferansın ana temaları kamu-özel ortaklığı projeleri, sağlık hizmetlerinde BT ve mobilite, birlikte işlerlik standartları, hastanın katılımı, kişiselleştirilmiş tıp,  genetik bilimi ve hasta güvenliğiydi.  Ayrıca etkinlik kapsamında  EMRAM 6. Seviye Dijital Hastane Ödülü almaya hak kazanan kamu hastanelerine ödülleri verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip BİRİNCİ 2 yılda çok güzel işler başarıldığını ve son on yılda sağlık teknolojileri açısından çok ilerleme kaydedildiğini vurguladı. BİRİNCİ, “Bir sonraki HIMSS Konferansı’nda daha çok sayıda 6. ve hatta 7. Seviye hastane ile karşılaşacağız” dedi.

HIMSS Başkanı H. Stephen LIEBER ise yaptığı konuşmada  “Türkiye, sağlık hizmetlerinde bilgi teknolojileri kullanımı konusunda Avrupa liderliğine doğru hızla ilerliyor. Türkiye örneğini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyoruz. Türkiye Avrupa’da 6. ve 7. Seviye dijital hastane alanında İspanya ve Hollanda’nın hemen ardından geliyor.  Bu durum ve 6. Seviye ödülü alan hastane sayısının yüksek olması, Türkiye’yi Avrupa’nın EMRAM açısından önde gelen ülkeleriyle aynı kategoriye yerleştirmiştir. Bugün burada bulunmaktan ve bu büyük başarıyı ülkeyi bu güçlü liderlik konumuna yönlendirmiş olanlarla birlikte kutlamaktan gurur duyuyorum” dedi.

İki gün süren konferansta Sağlık Bakanlığı, HIMSS ve özel sektörden yöneticiler, akademisyenler ve BT uzmanlarının moderatörlüğünü yaptığı oturumlar ve çalıştaylar düzenlendi. Dijital Hastanelerde Sürekli Servis için Güçlü Altyapı başlıklı oturumu yöneten Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir ÜLGÜ hastanelerin EMRAM seviyelerinin açıklandığı oturumda da konuşmacı olarak yer aldı.

Fuar alanında yer alan Sağlık Bakanlığı standında e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi,  Sağlık Yönetim Sistemi, Tele Tıp, Tele Radyoloji, Sağlık Bilişim Ağı ve İlaç Takip Sistemi tanıtıldı. Konferansın sonunda 2015 yılında değerlendirmeye alınan ve konferans kapsamında sonuçları açıklanan Türkiye'deki kamu hastanelerinden 6 hastaneye daha uluslararası alanda prestije sahip EMRAM 6. Seviye Dijital Hastane Ödülü verildi.

EMRAM 6. Seviye Dijital Hastane Ödülü alan  kamu hastaneleri:

Türkiye Hastanelerinde Elektronik Tıbbi Kayıt: j. Studzinski ve K. An

Şehir Hastanelerinde Teknoloji Kullanımı: M. Ülgü

The Power of Analytics Transforming Data Actionable Insight: L. Rotival

Standartlar, Birlikte Çalışabilirlik: U. Şenol

Sağlıkta Birlikte Çalışabilirlik ve Standartlar: F.İşleyen

Providing the Perfect IT Systems: G. Barnes

Preventative Self-Care: j. Wubbe

Predictive Analytics: E. Flamme

Master Mind K.Petertersen

Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Bilgi Teknolojileri: A.G. Birler

IT Enviroment for a Private Hospital Transforming Data into Actionable Insights: G. Delgrossi