Tetkik Dosyalarını Hastane Hastane Taşıma Devri Bitiyor

Güncelleme Tarihi: 23/06/2014

Sağlık Bakanlığı'nın "dijital hastane" projesiyle hasta bilgileri artık aynı sistemde depolanacak, gerektiğinde hastanın izniyle hekim tarafından görülebilecek.

İlk etapta 200 hastane sisteme dahil edilecek. Hastaların bilgileri 5 yıla kadar sistemde kalacak. 'Dijital Kâğıtsız Hastane ‘ye geçiş için Sağlık Bakanlığı ile HIMSS Avrupa arasında yapılan 5 yıllık anlaşmanın ilk adımı olarak a çalıştay düzenlendi.

Bazı  hastaların röntgen, MR, kan tetkikleri bulunan dosyalarla bir hastaneden diğerine başvurduğunu anlatan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu, veri depolama sistemi kurularak bu sorunun çözümlenmesi gerektiğini bildirdi.

Cep telefonuna şifre gelecek

Hasta mahremiyetinin sistemin olmazsa olmazı olduğunu, banka işlemlerindeki gibi cep telefonu üzerinden gelecek bir şifre veya dijital kartla bu bilgilere erişimin mümkün olabileceğini anlatan Dokucu, "Hasta onay verirse doktoru bu bilgilere ulaşabilecek. Sistem doktor işini bitirdikten sonra kendiliğinden kapanacak ve hasta bilgileri kaydetmek mümkün olmayacak" dedi.