Dijital Hastaneler Sağlık Kalitesini Artıracak!

Güncelleme Tarihi: 23/06/2014

Sağlık Bakanlığı ile hastanelerde IT kullanımına dair uluslararası ölçekte akreditasyon sağlanacak.

Sabah gazetesinin haberine göre; Sağlık Bakanlığı ile hastanelerde IT kullanımı hakkında uluslararası ölçekte akreditasyon sağlayan HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) Avrupa organizasyonu 5 yıllık işbirliğine imza attı. Dünyada kabul edilen akreditasyon ve standart sistemi EMRAM (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) ile medikal sağlık kayıtlarının elektronik ortama aktarılmasını hedefleniyor. Hasta işlemlerinin mobil ortama taşınmasıyla bilgiye her yerden her an erişim, doğru hasta-doğru ilaç eşleştirmesi, hastaya ayrılan vaktin artması ve bakım hizmetlerinin kalitesinde artış imkânı tanınırken, medikal hataların azalması sağlanacak.